Alanya - Een populaire (All inclusive) Lastminute Vakantie


lastminutealanyastrand

Alanya is een populaire badplaats in het zuiden van Turkije, ongeveer 150 km ten oosten van Antalya. Naar het oosten en westen van Alanya vindt u enkele van de beste stranden in Turkije. Ook ligt in het noorden het Taurus gebergte dat voor een adembenemend uitzicht zorgt.

De stad is ongeveer 2 uur rijden van het dichtstbijzijnde vliegveld dat ook in Antalya ligt. De meeste vakantiegangers die naar Alanya gaan, landen in Antalya en worden vervolgens per bus (van de touroperator of hotel) naar hun hotel gebracht. Mocht u geen zin hebben in de drukte van de bus, of ligt uw hotel niet ver van het vliegveld dan kunt u alsnog beslissen om een Dolmus te nemen. Dit zijn minibusjes die bij de bushaltes om de 10 a 15 minuten langskomen. Tijdens spits is het daarentegen niet aan te raden om zo een busje te nemen, het is dan stervensdruk. De prijs is trouwens te verwaarlozen, ± 2 Lira per persoon.

Klik hier voor Super Lastminutes naar Alanya vanaf 179,-!

Wat is er te doen?
Er is veel te doen in Alanya en er zijn tal van reisorganisaties die hartelijk bereid zijn om u te helpen.

* Boottocht (probeert af te pingelen tot € 5 voor een uur met een bezoek aan de grotten en INCLUSIEF lunch!)
* Duiken (er zijn meer vissen te zien in het hoogseizoen)
* Jeep safari tours
* Quad tochten
* Ezel rijden
* Reis naar het historisch amfitheater in Aspendosalanya strand
Shoppen
Op het gebied van shoppen is Alanya perfect. Bijna iedereen in Alanya accepteert namelijk de Euro! Je hoeft in feite bijna geen Euro te wisselen, handig. Bij het pinnen van geld uit de geldautomaten, zorg ervoor dat ze je euro's alsmede Lira uit kunnen betalen. Alanya is volledig en tot aan de rand toe gevuld met winkels. Soms kan het zijn dat het saai is, aangezien veel winkels hetzelfde verkopen. Ook verkopen de winkels schaamteloos nep merken. Een lijst van de meest voorkomende items:
*Kleding: Schoenen en t-shirts van Puma, etc (grotendeels nep)
*Horloges: Alles van Seiko naar DKNY (grotendeels nep)
*Zonnebrillen
*Tassen en Portemonnees
*Turkse thee sets
*Waterpijpen
Wees bereid om te onderhandelen, de winkel eigenaren verwachten dat van u.

Klik hier voor Super Lastminutes naar Alanya vanaf 179,-!