bodrumavond2

Bodrum


Bodrum is een kleine havenstad aan de zuidwestelijke kust van Turkije. De stad zelf bestaat eigenlijk uit 2 delen, de oostelijke- en de westelijke zijde.

De oostelijke helft van de stad heeft een mooi strand, dat is toegevoegd.drooggemaald in de laatste paar jaar. De autoriteiten proberen, en grotendeels slagen, in het creëren van een goed strand. Achter het strand liggen alle bars, restaurants en nachtclubs die kenmerkend zijn voor mediterrane badplaatsen. Dit betekent open fronted bars die pas tot leven komen vanaf 22h, dat is de tijd dat iedereen uit gaat. Evenals een aantal mooi strand fronted bars (bijv. Cafe del Mar is een redelijk relaxte en sfeervolle bar, met aantrekkelijke medewerkers (dat helpt meestal wel om een leuke avond te beleven.) Ook heeft de oostelijke zijde redelijke clubs. Halikarnas is het grootst (4000 mensen). Verder zijn er genoeg clubs en strandtentjes waar je na het eten lekker kunt relaxen of flink los kan gaan.

lastbodrumhaven
De andere helft van de stad is de westzijde. Deze draait vooral rond de Marina en Yacht Club. Hier wordt het leven een beetje meer beleefd en geleefd door de horeca die eigenlijk speciaal voor de booteigenaren hun deuren openden. Met andere woorden, verwacht dus dure supermarkten met een goede (en dure) wijn, alsmede de verplichte Helley Hanson winkel om uw nieuwe jas te kopen. Er zijn een aantal leuke restaurants en gezellige barretjes waar je je ‘s avonds heerlijk kan vermaken. De boulevard wordt dan een smeltkroes van lokale bevolking en toeristen.

Klik hier voor Super Lastminute naar Turkije!Klimaat en weer in Bodrum


Tijdens de winter en lente, van november tot april, is het weer in Bodrum over het algemeen zeer goed met een paar periodes van zware regenbuien. Die zijn meestal in november, en vervolgens enige tijd na het nieuwe jaar. Verwacht de laatste grote regenbui rond maart en april. Februari is bijzonder aangenaam met niet al te koude nachte,

De zomer, die na april begint, is enorm heet en droog. Verwacht temperaturen hoger dan 40 ° C. Dus heerlijk zonnig zonder regen. Heerlijk weer om aan een strand te liggen!Wat te doen in Bodrum


* Hamam - Bodrum heeft een fijne hamam, ook bekend als een Turks bad, gelegen op een paar straten van de haven.

* Verder weg zijn er de modderbaden om te bezoeken, vraag hier naar bij je reisgids.

* Het is ook makkelijk om over te varen naar Kos of Rhodos voor een dag of twee. Dan kunt u en genieten van Turkije en genieten van 1 of 2 daagjes Griekenland.

* Windsurfen - Er zijn een aantal goede mogelijkheden voor windsurfen in het nabijgelegen Vass. Er hangt een beetje een hippie sfeer, en er zijn genoeg plekken om boards en zeilbootjes te huren.

* Duiken - Er zijn vele duikclubs die dagelijkse duikexcursies organiseren. De kosten zijn meestal inclusief lunch en snacks die worden voorbereid op de boot.

* Boat Tours - Boottochten zijn te boeken op bijna alle stranden. Als alternatief kunt u vroeg reserveren bij de boating bedrijven naar uw keus die gelegen zijn in de jachthaven van Bodrum. Boottochten zijn trouwens een goede manier om verschillende stranden rondom Bodrum te verkennen.

* Huur een auto en verken de schoonheid van Bodrum

* Tour in de jachthaven en bezichtig het kasteel van Bodrum

Klik hier voor Super Lastminutes naar Bodrum!

Halikarnas_Bodrum

Op stap in Bodrum


* Probeer Club X, de betere club met netter volk. Ze draaien een uitstekende mix van R & B, Dance en Turkse pop.

* Halikarnas is de naam van een enorm open air nachtclub (de grootste in de wereld, zeggen ze). Het is vooral gericht op trendy en jong publiek.

* Kuba is een resto-lounge restaurant met een luxe (en duur) menu.

* Fink is een open lucht club, met hoge prijzen. Hier komen de bekendere Turkse sterren en grotere (internationala) dj’s.

* Körfez Bar en Adamik zijn de oudste en meest drukke Rock bars in de stad.

* Kule Rock City ook een uitstekende bar die tot in de late uurtjes op volle toeren draaid. Vaak worden hier de afterparty’s gehouden.

* Bodrum Marine Club is een club gebouwd op en in een grote boot. De boot is een catamaran met een glazen dek, die tevens ook de dansvloer is..

Klik hier voor (tijdelijke) Super Lastminutes vanaf 179,- euro!!