Marmaris

MarmarisCastle

Historie van Marmaris en de bezichtigingen
Marmaris Castle - dit kasteel werd gebouwd door de Ioniërs. Na restauraties die ongeveer 10 jaar duurden werd het kasteel geopend als museum in 1991. Het beschikt over zeven zalen, met collecties van archeologische, historische, etnografische en nautische exposities.

Loryma (Bozukkale) - Veruit de meest indrukwekkende structuur in de omgeving is de goed bewaarde versterking of fort aan de baai van Burunbasi. Negen rechthoekige torens, die zijn gemaakt van uit rotsen uitgehouwen stenen, werd gebouwd aan de rand van het eiland Rhodos.

Tashan en Kemerli Bridge - gebouwd door sultan Süleyman de Grote, de brug, die 10 km lang is, ligt aan de weg richting Mugla Iskelebasi. De vorm bestaat uit boogbruggen gebouwd van natuursteen en baksteen. Een absolute must see voor toeristen die van geschiedenis houden.Winkelen
Marmaris is een winkelparadijs - hier geldt letterlijk shop until you drop! Gelegen in het hart van het Ottomaanse kasteel, is de Carsi Markt, waar je originele, en kwalitatief hoogwaardige goederen vind. De markt is 7 dagen per week open en op zondag kun je verwachten dat de gehele markt stervensdruk is.

Een andere markt die goed is, is de Marmaris Village Market, ook wel bekend als de “donderdag markt”, waar je verse groenten en fruit, stoffen en kleding kan vinden. De markt bevindt zich in de G. Mustafa Muglali Caddesi en is dus alleen op donderdag open.

stadMarmaris

Klik voor Super Lastminutes naar Marmaris vanaf 179,-!

Clubs & Bars
The Brothers Fun Pub - Gelegen op Siteler Mah. 207 Sokak Zarif Hotel Yani nr. 96. Sporting een restaurant en een bar, gestemd als een van de favoriete hang outs door de plaatselijke bevolking.

Davy Jones Locker's - Gelegen op Bar Street, deze nacht club heeft een geweldige sfeer met moderne club muziek en is de hotspot op het gebied van cocktails en exotische dranken. De perfecte plek om de hele nacht te feesten met vrienden.

Vagabundo - Gelegen aan het strand, dit is een fantastische club, met goedkope drankjes, vriendelijk personeel en een geweldige sfeer. Het is een kleine bar, maar zeker een bezoek waard.Wat te doen in Marmaris?
* Cruise - U kunt dagelijks een cruise nemen die u rond de turkoise baaien en de bergachtige kustlijn van Marmaris vaart. Ook varen de cruises langs Cennet Adasi ("Paradise eiland "), die de baai van Marmaris omsluit.
Vooruit boeken is gewenst, zeker in de zomer. De prijs is ongeveer 20 TL per persoon. Hierbij is de maaltijd inbegrepen, de drankjes niet!

Boekingskantoor:
In het hotel, of in de stad zijn er veel boekingskantoortjes waar u de volgende excursies kunt boeken:
* Jeep Safari - rondrijden in de bergen rondom Marmaris en bezoek dorpjes, watervallen en pittoreske stranden.
* Turks baden - een traditioneel Turks bad (Hamam) met sauna, body peel, schuim massage en olie massage.
* Turkse avond - de gehele avond entertainment met tradidional Turks eten, dans en entertainment. Denk hierbij aan soufi danseres en buikdanseressen.

Vergeet niet om bij alle excursies veel water mee te nemen! Zeker in de zomer!

Klik voor Super Lastminutes naar Marmaris vanaf 179,-!