spanje_last_minute_banner

Lastminute SpanjeAdvertentie


Spanje is een heerlijk vakantieland, wat niet al ter ver van Nederland ligt, en een lastminute Spanje is dan ook een fantastische optie!


KLIMAAT

Over het algemeen heeft Spanje een gematigd zeeklimaat. In de zomer is het er lekker warm en in de winter is er (vooral) aan de kuststreek een heerlijk zacht klimaat. Aan de oostkust van Spanje is er een middelandsezeeklimaat, dat klimaat heeft warme zomers en winters van ongeveer 10 graden. En eigenlijk is het heel logisch maar, hoe zuidelijker je komt hoe warmer het is. In de binnenlanden daarentegen kan het in de zomer tegen de 40 graden oplopen! Spanje is dus een heerlijk land om te overwinteren, en van een lekkere zomer te genieten.

KLIK HIER VOOR LASTMINUTES NAAR SPANJE

GELD

In Spanje hebben ze gewoon de Euro dus dat is lekker handig, ook zijn er genoeg banken en pinautomaten te vinden, niet alleen in de grote steden, maar ook in de toeristitsche plekjes. De banken zijn normaliter geopend van maandag tot en met vrijdag, van 9 tot 14. Ook zijn er sommige banken ‘s zaterdags geopend van 9 tot 13. Houdt er wel rekening mee dat tijdens de zomermaanden de openingstijden soms verkort worden.
ETEN & DRINKEN

Heel belangrijk is het om te weten om absoluut NIET uit de kraan te drinken. Het beste is om gewoon mineraalwater te kopen in de supermarkt of de kleine winkeltjes.

In Spanje hebben ze natuurlijk het heel specifieke gerecht, Paella: Rijst met schaaldieren. Maar wist u dat Gazpacho (koude tomatensoep) ook spaans is? Een heerlijk soepgerecht die u flink laat afkoelen op een zomerse middag. Verder kunt u heerlijk van tapas genieten. Ook zijn er genoeg algemene restaurantjes waar u kunt genieten van bijvoorbeeld de Franse keuken. Mocht u naar de Nederlandse toeristenplekjes gaan, dan kunt u nog kiezen uit frikandellen en kroketten in friettenten die vaak door Nederlanders worden uitgebaat. Toch nog een beetje thuis in het buitenland!

Fooi: De Spanjaarden rekenen al automatisch 5- tot 7% extra op de rekening voor de fooi. Maar het is wel normaal dat je een klein bedrag extra achterlaat voor de bediening.

Aanbiedingen naar Spanje:
Klik hier voor top lastminute aanbiedingen naar Spanje!

REIS DOCUMENTEN

Als u een lastminute Spanje boekt, volstaat een paspoort die nog 3 maanden geldig is na verblijf als reisdocument.

Advertentielastminute_spanje