turkije_lastminutes

Lastminute Turkije


Turkije is een heerlijk vakantieland, vooral als je gaat kijken naar de prijs-kwaliteit verhouding. Vaak is het zo dat voor het geld waar je in andere landen een 3 sterren (half pension) hotel voor hebt, je in Turkije een 4 of 5 sterren All Inclusive hotel krijgt. Bovendien is de gastvrijheid in Turkije niet te evenaren, ook zijn er meer dan voldoende mogelijkheden om op excursie te gaan en heb je 99% van de tijd heerlijk weer! Lang nadenken over een Lastminute Turkije is dan ook niet nodig.

Klik hier voor Super Lastminute naar Turkije!
Handige tips voor Turkije:

Om de mensen die voor het eerst naar Turkije op vakantie gaan te helpen, hebben we wat dingen op een rijtje gezet die handig kunnen zijn:

- Cultuur:
Hoewel het misschien klinkt als een toeristische brochure, Turkije is echt een mystieke mix van het westen en het oosten- je kunt zweren dat je in een balkanland of in Griekenland bent, wanneer je je in het noordwesten en het westen van het land bevind. Terwijl de zuidoostelijke uithoeken van het land heeft weinig tot geen culturele verschillen kent tussen de zuidelijke en oostelijke buren(resp. Syrie, Irak, Iran etc.).

Misschien is er een ding gemeenschappelijk voor het hele land: De islam, het geloof van het merendeel van de bevolking. Echter, de interpretatie ervan sterk verschilt per regio: veel mensen in het noordwesten en aan de westkust zijn vrij liberaal over de religie (tot zelfs ongodsdienstig), terwijl de kleinere dorpjes in de centrale steppen veel conservatiever zijn (natuurlijk niet te vergelijken met een Saudi-Arabië of een Afghanistan). De rest van het land valt ergens daar tussenin. Maar waar de meeste Nederlanders naar vakantie toe gaan, heerst de liberalistische inslag. Met een beetje algemeen fatsoen in je achterhoofd hoef je je geen zorgen te maken over grote culturele verschillen. Dit is natuurlijk ook doordat de bevoling aan de toeristische kuststeden veel toeristen gewend zijn.- Vliegen:
De vlucht zal ongeveer een kleine 3,5 uur duren.

Wanneer u op het vliegveld aankomt, ben u verplicht om een visum aan te schaffen. Dat is dus voordat je de douane voorbij kan. De kosten zijn 15 euro per persoon, en wordt meteen in je visum geplakt.


Turkije_last_minute_banner_1

- Transfer naar het hotel:

Omdat Turkije een groot land kan de transfer naar het hotel soms 3 uur duren. Gelukkig zit er in de meeste bussen een mini-bar waar je tegen een normale prijs wat drinken kan kopen. Maar mocht het ooit zo een lange rit worden, dan zal er ook vaak tussendoor gestopt worden.


- Geldzaken:

In Turkije is de Turkse Lira (YTL) de nationale munt.

Een goede tip is om vooraf geen geld te wisselen in Nederland, maar direct in de aankomsthal van het vliegveld even te pinnen. Ook zijn de wisselkantoren niet echt de gewezen plekken. Deze vragen vaak veels teveel geld voor het wisselen.

Een andere tip is om over grotere aankopen te onderhandelen in Euro’s! Jazeker, in Turkije zijn ze dol op de Euro’s. Voor kleinere dingen zoals eten in restaurantjes of kleine aankopen in de supermarkt is het beter om in Lira’s te betalen. Door ook
nog zelf te rekenen kun je vaak veel geld besparen!

De meest bezochte steden door toeristen zijn:
- Bodrum
- Alanya

Klik hier voor Super Lastminute naar Turkije!